Slow down

Dagen börjar med att jag får ett sms från Louise som undrar om Nordis ska gå i den stora hagen, och nej det ska han inte så han hade rymt som vanligt och hans lilla hage låg utspridd i stora hagen. När jag kommer till stallet så står han i sin box och reagerar knappt på att jag kommer men jag tänkte inte mer på det så gick ut med honom till de ordentliga sjukhagarna och så fick han äta lite hö medan jag skrubbar och gör rent hans box.
När jag är klar med det så hämtar jag honom igen och märkte att han knappt ätit höet jag gav honom och det är inte likt honom.. Sen la jag märke till att han tappat vänster framsko och släpade ena benet efter sig lite, och ser då att han är helt lerig på högra sidan av rumpan och benet, så tar in honom i boxen och ger honom insläppshöet men han bara stod där.. Så jag gick iväg och hämtade Lillis och vi kände lite på honom men vi fick knappt röra honom. Så vi gick ut ur boxen och lät han vara en stund och helt plötsligt låg han ner i boxen och det gör han aldrig, endast när han sover.. Så gick in och satte mig bredvid honom, klappade på honom och gav honom godis, han tackade inte nej till godiset så jag prövade att ge honom höet efter en stund och då började han äta det så det var skönt! Lät han vara en stund till så att han fick äta ifred, sen gick jag in och borstade honom och då lät han mig att röra honom. Jag kände och klämde lite på hela honom, jämförde sidorna med varandra och ingenting såg konstigt ut, men han reagerade lite när jag klämde så masserade in liniment på båda sidorna av rumpan, benen och bogarna och på med BoT-skydd på benen. Det kommer ut en massör på onsdag så om han inte blir sämre så ska vi låta henne kolla på honom så får vi se om vi kommer behöva åka in med honom till ATG. Men ska fortsätta massera på liniment och ha på skydden, allt för att han ska bli bra!
 
Förmodligen så har Nordis blivit rädd för nåt eller bara helt enkelt försökt att rymma, fastnat i sin hage och sen gått omkull. Mackan var väldigt halt höger fram med så förmodligen så har de lekt rövare i hagen eller nåt. När vi inte fick röra honom så var han nog i chock och kände sig stressad osv, men när jag satt bredvid honom i boxen och klappade lite på honom så lugnade han ner sig och det kändes skönt eftersom det bevisar att han känner sig trygg med mig och litar på mig! Men det gjorde så ont att se honom så för det var så han var i början när jag började ta hand om honom.. Mitt hjärta <3
 
Min lilla klanthäst..<3

Leva livet ut

Hej igen, igår blev det allsång för hela slanten med bästa stallgänget! Förfest hos Lillis och Peter, sen partybuss mot stan, supä galet på strömpis och sen vidare på efterfest på Harrys, kunde inte blivit bättre! Både jag och Simon är bakis idag hehe.. Ikväll ska vi ut och röja i Dodge vanen, slå en pling! 
 

Peppino

Hejsan! Igår så red jag som sagt Pipen igen och då red jag ut, både skrittade och travade och det gick bra! Han är väldigt tittig men det blir kul med lite utmaning, han har väldigt mjuk trav för övrigt och han är väldigt samarbetsvillig om man bara får han att fokusera på rätt sak! På måndag ska jag tillbaka för att rida igen och då ska jag få pröva galopp med, känns skönt att ta det lugnt och lära känna honom ordentligt innan då han inte är en Nordman direkt hihi. 
 
Var ju på Evidensia idag och det gick faktiskt bra, båda bakbenen hade svarat väldigt bra på första behandlingen och även höger fram (som förmodligen bara var överansträngt) men vänster fram var fortfarande inte helt bra, kanske hade blivit bättre med 1 grad, och han hade ju en 2-3 gradig hälta på en skala av 5 på alla ben vid första veterinärbesöket. Sen är han ju gammal så han fick inte helt godkänt på böjproven men annars såg det bra ut, förutom höger fram då. Så veterinären gjorde en andra behandling med kortison i alla 4 ben, sen ska vi tillbaka den 18 juli och jag håller alla tummar och tår för att han ska ha svarat bra på andra behandlingen!!
Nu ska jag åka till min pojkvän och mysa för i helgen blir det röj, pusshejj!
 
 

Thoughts

Jag har tänkt en stund på att göra en ny header, vet dock inte hur den ska se ut eller vad den ska innehålla. Men jag ska snart iväg och "modella" för min mammas kompis Mimmi som är fotograf för hon tycker mitt hår är döfräckt, så kanske får till en riktigt snygg bild då! Annars skulle jag nog vilja ha en riktig sommarbild på mig och Nordman, Mimmi kanske ställer upp på det jobbet också men det får i så fall bli senare när Nordman blir frisk. Vad tycker ni?
 
Den här bilden är tagen i höstas och enligt mig är det en av de bästa bilderna på mig och Nordis in action.

Born in Paradise

Hejsan, som den arbetslösa studenten jag är så spenderar jag mina dagar mestadels i stallet och tar hand om min halta ponnyskrutt! Jag tar även en PW varje dag på minst 5km, förra veckan gick jag sammanlagt 2 mil och bara igår och idag har jag gått 1 mil. Go me! 
Imorn så ska jag upp halv 7 och släppa ut hästar, ta hand om min häst och mocka osv och sen ska jag lämna in min iphone så att min skärm blir utbytt för jag står inte ut med sprickan längre haha! Vid 12 ska jag till stallet jag var i i måndags igen, ska hjälpa en tjej med hennes ponny på 8 år då hon är sjuk och hon behöver vila så jag ska rida honom 2-3 gånger i veckan. Jag provred honom i måndags men i endast skritt för han är under igångsättning, jag jobbade honom lite smått i paddocken och han är verkligen en go liten D-ponny! Så imorn ska vi rida ut en liten sväng, och efter ridturen ska jag tillbaka till min tjockis och duscha honom för på torsdag ska vi till ATG som sagt så då måste han vara ren, min lilla lortgris. Nu ska jag försöka sova, lär inte bli lätt då jag vaknade 1 idag.. Hehe godnatt! 
 
De två översta kissebebisarna är 6 veckor gamla och den svarta är 4 veckor, så bedårande söta!!
Den svarta är ännu inte såld så passa på!

Forever young

Hej pluttisar! Jag vet inte om jag berättat det men den 26 maj så upptäckte vi att min älskade ponnyhäst var halt och den 5 juni så åkte vi till veterinären på ATG och det visade sig att hans spatt och kotledsinflamation var aktiva igen..
 
Spatt sitter i haserna i bakbenen och det är liksom benpålagringar på leden i benet. När spatten har "läkt" så går hästen att rida som vanligt förutom att den är stelare, man måste värma upp ordentligt och länge innan själva ridningen och under själva ridningen så måste man tänka lite på vad man gör för de har mer begränsningar än en häst utan spatt. 
Kotledsinflammation är en kronisk inflammation som kan uppstå i hästens kotled, som sitter väldigt långt ner i hästens ben, nästan nere vid hoven. Vid en inflammation så frigörsnåt i blodet som bidrar till ökad blodcirkulation och tryck som leder till smärta. Den måste behandlas och precis som spatt så kan den bli inaktiv men den kommer alltid finnas där och kommer alltid komma tillbaka efter en tid.
 
Nordman har alltså båda dessa, kotledsinflammation i frambenen och spatt i bakbenen, och detta kan uppstå av framförallt överansträngning. Han har haft det väldigt länge, lååångt innan jag började ta hand om honom, men det är ganska förståerligt då under hans 23 år i livet så har han blivit tävlad i bland annat fälttävlan. Så veterinären sprutade honom med kortison på 6 olika ställen i hans ben och nu på torsdag ska vi dit igen, det ser ganska ljust ut då han typ dansar omkring mig av energi och rymde ur sin sjukhage in till sina kompisar häromdagen haha. Han behöver bara en rundsmörjning om året! 
 
Min lilla tussegull :(<3
 
 
 
Nu vill jag inte att folk ska tro att jag rider tills han stupar, det spelar ingen roll om jag rider honom 6 dagar i veckan eller om han bara skulle stå och gå i hagen dagarna i ända för att hans spatt och kotledsinflammation kommer alltid att komma tillbaka oavsett vad man gör. Man får underhålla honom precis som med en bil.
Han mår bäst av att bli behandlad som vilken annan häst som helst precis som han blivit hela sitt liv (dock är han inte vilken häst som helst i mina ögon), plus att i det skicket hans kropp är i och med viljan i hans psyke så förtjänar han att få leva för han mår så bra när det väl är inaktivt och jag har lärt mig så mycket under mitt år med honom! <3
 
Min ädla springare!

Stay true

Det här året har varit ett speciellt år.. Det händer så sjuka grejer i mitt liv så jag vet liksom inte vad jag ska ta mig till riktigt, både bra och dåliga saker. Gårdagen började med en smaskig subway, en sväng till stallet och slutade med Simons mamma på akuten, den här dagen började med en tur till stallet, en tur till ett annat stall som jag kan berätta mer om senare, en PW på 5km och slutade med att tända khom loy's för att fira fina Martins födelsedag! 
 
Du fattas oss <3

Ett år

Tänk att jag och Simon varit tillsammans ett år redan! Gud vad tiden går fort, min finaste <3
 

Hair transfer

Från svart till detta efter en avfärgning och en slingning. 
 
 
En andra avfärgning och en blekning av hela håret. 
 
En tredje blekning av hela håret.
 
 
En fjärde blekning, men endast av underhåret. 
 
Till detta:
 
 
Woopwoop!

Studenten 130614

BILDBOOOOOMB :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min nya kärlek - Pärla


Prom -14